82.00 lei
În stoc
Cere informații suplimentareFoca trăiește în număr mare în nordul Canadei și, în special, în Provincia Terra Nova și Labrador. Dr. Cosmas a efectuat cercetări din care a rezultat superioritatea uleiului de focă față de cel obținut din pești, cel mai aproape calitativ de uleiul de focă fiind uleiul de Somon sălbatic de Pacific. Totuși, studii recente indică faptul că în timp ce uleiurile de pește oxidează foarte rapid, uleiul de Focă sau balenă este foarte rezistent la oxidare păstrându-și astfel intacte proprietățile inclusiv potența și raportul EPA/DHA.
Omega 3 (n-3 PUFA – acizi grași polinesaturați cu catenă lungă) este esterificat în uleiul de Focă. De aici și bioabsorbția mărită a acestui ulei în comparație cu alte surse de Omega 3.
La Conferința Internațională pe tema produselor din Focă (Ottawa, 7-8 iunie 2004) s-a mai raportat că uleiul de Focă este foarte bogat în acid docosapentaenoic (DPA), care nu se găsește în uleiul de pește sau există, dar în cantitate insuficientă.
Acizii grași sunt lipide simple din care se sintetizează trigliceridele, fiind de două tipuri: acizi grași saturați (palmitic, stearic etc.) care se găsesc mai mult în grăsimile animale și acizi grași nesaturați (oleic, linoleic etc.).
Cel mai însemnat este EPA (acidul eicosapentenoic), acid gras de tip Omega-3, având calitatea de a mări fluiditatea sângelui. Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine în formarea de cheaguri, altfel acestea ar putea bloca prematur arterele. Uleiul EPA are, de asemenea, calitatea de a reduce trigliceridele și colesterolul total din limfă, precum și de a mări componenta pozitivă a colesterolului (lipoproteine cu densitate înaltă – HDL). Acest ulei acționează ca un agent de anti-congelare (“anti-freeze”), preîntâmpinând rigidizarea organismului peștilor la temperaturi joase. Așadar, cu cât mediul în care peștii trăiesc este mai rece, cu atât conținutul lor de ulei benefic EPA este mai mare. Aproape toate speciile de pești au această calitate, cu o recomandare specială pentru somon, macrou, cod, hering, hadok, păstrăv, peștele alb, stridii și calamar, iar mamiferele marine, foca și balena sunt, de asemenea, surse bogate în acizi Omega 3.
Un consum prea mare de acizi grași saturați în detrimentul celor nesaturați duce la ateroscleroză și implicit la boli cardiovasculare. Eschimoșii care consumă mult ulei de focă bogat în acizi grași nesaturați fac rar ateroscleroză. Este demn de remarcat faptul că, în timp ce alimentația eschimoșilor conține peste 13% acizi grași denumiți Omega 3 (acizi grași nesaturați cu catene lungi de atomi de carbon în majoritate fiind din uleiul de Focă), cea a danezilor de exemplu conține doar 0,84%. La eschimoșii care consumă carne de focă, apariția infarctului miocardic este de aproximativ 400 de ori mai mică decât în societățile civilizate. De asemenea, incidența cancerului este foarte redusă la eschimoși.
Numeroase alte studii indică eficiența deosebită a uleiului de focă în ateroscleroză, diabet, hipercolesteromie etc. Un alt studiu indică eficacitatea combinării uleiului de Focă cu uleiul de Somon sălbatic sau uleiuri Omega 3 din pești sălbatici (macrou, sardină, anșoa) în tratarea diabetului și aterosclerozei.
Acizii grași omega-3 cu catenă lungă din uleiul de Focă încapsulat sunt:
Fiecare capsulă conține:
Ulei de Focă standardizat, furnizând:
|
500 mg |
Capsulă gelatinoasă: gelatină purificată |
Nu conține: coloranți, agenți de conservare sau îndulcitori artificiali, produse lactate, grâu, gluten, fermenți, soia, porumb, ouă, nuci, nici OMG.
Uleiul de Focă este foarte rezistent la oxidare, iar bioabsorbția acestuia este mult mai mărită în comparație cu alte surse de acizi grași Omega 3.
95.00 lei
73.00 lei
În stoc
Selectează opțiunile Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.COPYRIGHT © 2024 S.C. ORGANIKA FARMA S.R.L. TOATE DREPTURILE REZERVATE.