Acai Berry (Euterpe oleracea) sau Pomisoarele Braziliene este un fruct tropical care a castigat recunoastere internationala pentru fenomenalele beneficii aduse sanatatii. Studii stiintifice au aratat in ultimul deceniu ca Acai are puternice proprietati antioxidante si un profil nutritional care include uleiuri Omega esentiale, vitamina E, fosfor si o abundenta de polifenoli.
Acai (Euterpe oleracea) este o sursa particulara de flavonoizi care sunt in proportie de 33 ori mai mare decat in vinul rosu. In plus, fructul de Acai contine din abundenta polisteroli, care sunt utilizati curent in tratamentul simptomelor asociate cu hipertensiunea arteriala. Acai este folosit in tratamentul unui mare numar de boli precum: artrita, inflamatie, boli cardiovasculare, impotenta, deficiente nutritionale si pentru intarzierea imbatranirii. Fructul de Acai contribuie la scaderea riscului de boli de inima, scade colesterolul, trateaza diabetul retinopat, fibrocistita si imbunatateste imunitatea.
Comparativ cu laptele de vaca crud, pulpa fructului de Acai contine de 3 ori mai multe lipide, de 7 ori mai multi carbohidrati, de 118 ori mai mult fier, de 9 ori mai multa vitamina B1, de 8 ori mai multa vitamina C, cu 50% mai mult fosfor si aceleasi cantitati de proteine si calciu. De asemenea, are de 10 ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai multe decat afinele.
Consumul de Acai ne ajuta sa ne pastram inima sanatoasa, fructul fiind o buna sursa de antocianine, compusi ce se afla si in vinul rosu. Bogat in calciu, Acai are numeroase beneficii pentru sistemul cardiovascular, reduce osteoporoza si riscul de cancer de colon si de sani. Vitamina E din Acai este esentiala pentru regenerarea tesuturilor, iar continutul mare de fibre accelereaza procesele intestinale reducand riscul de cancer de colon.