Fiecare celula si organ din corpul tau depinde de magneziu (dintii, oasele, inima, creierul) si lipsa de magneziu te lasa vulnerabil in fata bolilor de inima, diabet, Alzheimer si a altor boli cronice, debilitante.
Potrivit expertilor, 80% dintre oameni din tarile dezvoltate prezinta deficit de magneziu.
Deficitul de magneziu a devenit o problema alarmanta. Epuizarea solului, apa contaminata si alimentele prea procesate fac tot mai dificil asigurarea consumului adecvat de magneziu. Trebuie, de asemenea, luat in considerare ca stresul conduce si el la deficiente de magneziu. Stresul declanseaza utilizarea magneziului, iar în cazul in care stresul nu este gestionat, se produce pierderea de magneziu si un dezechilibru si in alte oligominerale esentiale.
În plus, tot mai multe dovezi indica deficitul de magneziu ca un factor principal de risc de boli cardiace.
Conexiunea dintre magneziu si inima ta
Importanta magneziului pentru sanatatea inimii a fost recunoscuta inca din anii 1930, atunci cand medicii recomandau magneziu la pacientii cu boli de inima. Unul dintre motivele pentru care lipsa de magneziu este considerata o mare problema, este ca cele mai mari concentratii de magneziu se gasesc in inima si în creierul tau.
Revista Atherosclerosis a publicat recent un studiu care arata ca un nivel scazut de magneziu seric contribuie in mod semnificativ atat la cresterea mortalitatii din cauze cardiovasculare, cat si la o mortalitate mai mare din alte cauze. Alte cercetari intaresc si ele aceasta concluzie.
Jurnalul American de Nutritie Clinica a publicat un studiu care confirma ca femeile cu cele mai ridicate niveluri de magneziu seric au avut un risc semnificativ mai mic de moarte subita din motive cardiace (SCD). Rezultatele dintr-un studiu similar pe o durata de 15 ani a indicat ca persoanele cu cele mai ridicate niveluri de magneziu in sange au avut un risc cu 40% mai mic de SCD comparativ cu persoanele care au avut cele mai scazute niveluri de magneziu.
Magneziu este esential in sanatatea inimii prin prevenirea formarii cheagurilor de sange, imbunatatind dilatarea vaselor de sange, si suprimarea ritmurilor cardiace periculoase (tahicardie). Atunci cand exista o cantitate insuficienta de magneziu in muschiul inimii, inima nu poate sustine energia de care are nevoie pentru a bate regulat. Deficitul de magneziu poate duce la tulburari de ritm cardiac, creste riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.
Relatia dintre magneziu si calciu
Magneziul si calciul au o relatie sinergica, mai ales atunci cand vine vorba de rolul lor in sanatatea inimii. Calciul intra in celule doar un timp suficient de lung pentru a indeplini functia sa si este apoi escortat afara de catre magneziu.
Daca exista o cantitate insuficienta de magneziu in celula, calciul va ramane acolo mai mult timp decat este necesar. Daca calciul este permis sa se acumuleze, atunci apar calcifierea, disfunctia si apoi moartea celulelor. Excesul de calciu poate provoca, de asemenea, ca muschii sa sustina contractia, care rezulta in ticuri, carcei sau spasme musculare (picioare nelinistite). In cazul în care problema nu este tratata si devine cronica, exista o mare posibilitate sa apara boli de inima in forma de angina pectorala, hipertensiune si aritmie sa apara.
Mentinerea nivelului de magneziu din corpul tau
Pentru a va asigura ca nu sunteti una din cele 80% din persoanele care au deficit in acest mineral esential, consumati o multime de legume cu frunze de culoare verde inchis, cum ar fi spanacul ?i Chardul elvetian, fructe cu coaja lemnoasa, cum ar fi migdalele, seminte de dovleac si de floarea-soarelui care sunt de asemenea, bogate in magneziu.
Alte alimente bogate in magneziu sunt:
- anghinarea;
- ierburile uscate;
- semintele de pepene verde;
- cacao neagra;
- semintele de in;
- alunele braziliene.
Pentru ca este imposibil sa consumati suficient din toate alimentele de mai sus, este recomandat sa administrati un supliment adecvat cu magneziu.
Potrivit specialistilor, acesta trebuie insa neaparat sa contina printre alte forme de magneziu si citrat de magneziu, malat de magneziu si magneziu chelatat cu un aminoacid (de exemplu: dublu chelatat cu aminoacidul L-glicina sub forma de bisglicinat de magneziu).
Simptomele deficitului de magneziu
Simptomele initiale pot fi subtile. Deoarece cel mai mult magneziu este stocat în tesuturi, primele semne pot fi crampe musculare, dureri de picioare sau spasmele musculare.
Alte simptome de deficit de magneziu se pot dezvolta treptat, incluzând, dar nelimitându-se la:
- lipsa de energie;
- oboseala;
- slabiciune;
- picioarele nelinistite, spasmele musculare;
- sindrom premenstrual si dezechilibru hormonal;
- dereglarea somnului;
- tensiune si crampe musculare;
- anxietate;
- nervozitate;
- iritabilitate;
- pietre la rinichi;
- ritm cardiac anormal;
- dureri de cap.
Deficitul cronic de magneziu poate produce daune pe termen lung si chiar fatale. Completarea nivelului de magneziu ofera beneficii de sanatate nenumarate.
Deficitul de magneziu poate cauza cancer?
Unii cercetatori de varf spun ca poate provoca într-adevar cancer.
Deficitul de magneziu in organism este o problema nerecunoscuta si foarte grava.”]
Cercetatorii indica o multitudine de studii care arata o legatura intre deficienta de magneziu si cancer:
- Un studiu polonez a concluzionat ca nivelul de magneziu inadecvat este un factor de risc important in predispunerea indivizilor la leucemie.
- Alti cercetatori au descoperit ca 46% dintre pacientii admisi la o unitate de terapie intensiva intr-un centru de cancer tertiar prezentau deficit de magneziu (hipomagneziemie).
- Studiile pe animale arata ca deficitul de magneziu a provocat tumori lymphopoietice la sobolanii tineri.
- Cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica de la Universitatea din Minnesota au ajuns la concluzia ca dietele bogate in magneziu reduc aparitia cancerului de colon.
- Un studiu anterior din Suedia a raportat ca femeile cu cel mai mare aport de magneziu au avut un risc cu 40% mai mic de a dezvolta cancer decat cele cu cel mai mic consum.
- Scoala de Sanatate Publica de la Colegiul Medical Kaohsiung din Taiwan a constatat ca nivelurile ridicate de magneziu seric exercita un efect de protectie impotriva cancerului gastric.
Mai multe studii au aratat o rata de cancer crescuta in regiunile cu un nivel scazut de magneziu din sol si apa de baut. In Egipt, rata de cancer a fost de numai aproximativ 10% fata de cea din Europa si America. Printre taranii si muncitori agricoli, cancerul este practic inexistent. Aceste populatii fara cancer au un aport extrem de mare de magneziu, de 10 ori mai mult decat in majoritatea tarilor europene sau din America de Nord. (informatii preluate din “Underground Health Reporter” (newsletter 4 iunie, 2013)
Vedeti cu ce va pot ajuta produsele noastre
Produsul Konig Magneziu Sinergistic contine o combinatie sinergica optimizata din 4 forme de magneziu, inclusiv citrat de magneziu, malat de magneziu si bisglicinat de magneziu.
Desi magneziul este un mineral atat de important nu trebuie neglijat faptul ca organismul are nevoie, in cantitati mai mici dar esentiale, de o multitudine de alte oligo-minerale si pamanturi rare (le-am numit “Minerale trasoare coloidale”), care sunt insa absolut necesare pentru functiile celulare.
Magneziu-4
Supliment alimentar, contine magneziu (in forme usor asimilabile) si vitamina B6, care contribuie la metabolismul energetic normal, la functionarea normala a sistemului nervos, la reducerea oboselii si extenuarii si la mentinerea sanatatii psihice.
Minerale trasoare coloidale organice cu acid fulvic
Complex de minerale oligomerice ionice din sursa organica fortificat cu acid fulvic, calciu, siliciu si electroliti. Conţine peste 70 de vitamine, minerale şi aminoacizi de origine organică, oligoelemente, electroliţi plus acid fulvic antioxidant, alcalinizant, oxigenator, detoxifiant, revitalizant.