articol tradus dupa Raymond Francis
Cancerul reprezinta o adevarata epidemie globala asupra careia nu putem avea control. Aproape jumatate din populatia globului la ora actuala este „proiectata” sa dezvolte o anumita forma de cancer in decursul vietii, iar aceasta situatie se inrautateste de la an la an. Dupa accidente, cancerul este prima cauza care conduce la decesul copiilor. Aproape jumatate dintre decese provocate de 8 tipuri diferite de cancer inclusiv cancerul osos, cancerul cervical, cancerul tiroidei, care apar la persoane sub 34 de ani!
Intre timp, studiile au aratat ca medicina moderna pentru tratarea cancerului nu functioneaza, iar rata mortalitatii cauzate de cancer in prezent nu este mai mica decat in anul 1995. Asta inseamna ca nu s-a facut niciun progres, in ciuda a sute de miliarde de dolari cheltuiti pentru diferite studii si cercetari. Din pacate, industria cancerului ascunde acest adevar.
Din fericire, insa, nimeni nu trebuie sa sufere din cauza cancerului deoarece cunostintele pe care deja le avem sunt suficiente atat pentru prevenirea, cat si pentru reversia cancerului. Tot ceea ce este necesar sa facem este sa punem in practica aceste cunostinte. De aceea, Dr. Raymond Francins recomanda ca fiecare persoana sa citeasca cartea „Cum sa nu te mai temi niciodata de cancer”. Aceasta carte ne va invata cum sa procedam pentru si reversia cancerului.
Ea se adreseaza in mod special oamenilor care sufera de aceasta afectiune sau care vor sa previna aceasta afectiune, si contine informatii si noutati care nu apar in niciuna din cartile publicate anteriori („Cum sa nu nu te mai imbolnavesti niciodata”, „Cum sa nu te mai temi niciodata de cancer”).
Dieta anti-cancer
Pentru a invinge cancerul, in primul rand, trebuie sa renuntam la acea dieta daunatoare care cauzeaza aceasta boala si sa adoptam o dieta anti-cancer.
In cartile intitulate „Cum sa nu te mai imbolnavesti niciodata” si „Cum sa nu te mai ingrasi niciodata”, sunt identificati ceea ce numeste autorul „cei patru mari”. Aceste 4 alimente sunt responsabile de aparitia majoritatii bolilor in societatea noastra, inclusiv cancerul.
„Cei 4 mari” sunt:
- zaharul;
- faina alba;
- uleiurile procesate;
- lactatele;
- excesul de proteine de origine animala.
Pentru prevenirea si reversia cancerului este obligatoriu sa eliminam din alimentatia noastra acesti „patru mari”, care sunt fundatia unei diete necorespunzatoare care conduce la initierea, progresia si metastazarea cancerului. O buna metoda pentru eliminarea celor „patru mari” este renuntarea la mancarurile procesate.
A consuma zahar este o alegere inteleapta – asta daca vrem sa ne alegem cu cancer.
Zaharul
Este o otrava metabolica letala care promoveaza aparitia cancerului in multe moduri. Studiile au demonstrat ca acele persoane care consuma o cantitate mare de zahar sunt cele mai expuse, acestia dezvoltand un risc crescut de cancer.
- Zaharul declanseaza o „avalansa” de radicali liberi care modifica structura ADN-ului, transformand celulele sanatoase in celule canceroase.
- Zaharul slabeste sistemul imunitar si doar un sistem imunitar puternic poate rezista in lupta cu cancerul.
- Zaharul creeaza un mediu acid in organism, iar cancerul infloreste intr-un mediu acid.
- Zaharul, prin diferite mecanisme, priveaza necesarul de oxigen al celulelor, iar celulele lipsite de oxigen devin astfel celule in care cancerul poate prospera.
- Zaharul perturba echilibrul hormonal producand astfel o cantitate mai mare de estrogen, iar excesul de estrogen poate conduce la cancer de san si cancer de prostata.
In cele din urma, zaharul hraneste celulele canceroase si cu cat mancam mai mult zahar, cu atat mai repede se va dezvolta cancerul.
Stevia – indulcitor natural 60 ml
Un indulcitor perfect 100% natural. Nu contine substante chimice. De 300 de ori mai dulce decat zaharul, dar zero calorii. Poate fi folosita de catre oricine, care doreste sa evite zaharul. Este ideal pentru diabetici si cei la cura de slabire. Se poate folosi si la prajituri, dulceturi, sucuri, compoturi, etc.
Stevia – indulcitor natural (100 pliculete)
Un indulcitor perfect 100% natural. Nu contine substante chimice. De 300 de ori mai dulce decat zaharul, dar zero calorii. Poate fi folosita de catre oricine, care doreste sa evite zaharul. Este ideal pentru diabetici si cei la cura de slabire. Se poate folosi si la prajituri, dulceturi, sucuri, compoturi, etc.
Faina alba
este asemanatoare zaharului, deoarece, aceasta se metabolizeaza rapid in zahar.
Uleiurile procesate
Alcatuiesc o mare marte din dieta americanilor si sunt foarte toxice pentru organism.
Uleiurile procesate sunt, de fapt, uleiurile: de rapita, din seminte de bumbac, de porumb, de arahide, de floarea soarelui, de sofranel si uleiul de soia.
Aceste uleiuri comune contin in exces acizi grasi omega 6 care provoaca inflamatia. Studiile au aratat ca reducerea cantitatii de omega 6 opreste dezvoltarea tumorilor. In schimb, cresterea cantitatii de omega 6, va salva tumorile si le va aduce din nou la viata. Uleiurile procesate afecteaza, de asemenea, integritatea membranei celulare, cauzand astfel defectiuni celulare.
Uleiurile anti-cancerigene sunt:
- uleiul de masline;
- uleiul de nuca de cocos;
- uleiul de in;
- uleiurile de peste.
Lactatele
Lactatele si excesul de proteine de origine animala favorizeaza, de asemenea, aparitia cancerului. Consumand proteine de origine animala in plus fata de necesarul pentru crestere, deci in exces, contribuim la dezvoltarea cancerului. Americanii consuma proteine de origine animala de 10 ori mai mult decat este necesar. Studiile facute pe animalele de laborator au aratat ca excesul de proteine de origine animala se transforma in cancer 100%.
Cancerul poate fi „activat” sau „dezactivat” prin simpla modificare a nivelului de proteine de origine animala introduse prin alimentatie.
Unul dintre cei mai importanti promotori ai cancerului este proteina din lapte. Cazeina, proteina din laptele de vaca, constituie un promotor puternic al cancerului. Consumul de lapte este ne-natural si foarte nesanatos. Nicaieri, in regnul animal, nici o specie nu bea in mod regulat laptele altei specii si absolut nici o specie nu consuma lapte dupa intarcare.
Numai oamenii sunt suficienti de inconstienti pentru a face aceste lucruri si de altfel suferim consecintele:
- boli de inima;
- osteoporoza;
- diabet;
- infectii;
- artrita;
- alergii;
- cancer.
Laptele modern este doar o „supa” foarte toxica incarcata cu hormoni, antibiotice, pesticide, erbicide, PCB (bifenili policlorurati), dioxine, virusuri, puroi, solventi si bacterii excesive.
Aproape toate tipurile de lapte sunt pasteurizate. Acest proces modifica proprietatile fizice si chimice ale laptelui, ceea ce il face mai putin hranitor si toxic.
Concluzia este urmatoarea: alimentatia pe baza de proteine de origine animala in exces favorizeaza aparitia cancerului, iar alimentatia cu proteine de origine animala redusa inhiba in mod dramatic aparitia cancerului. Cel putin 90% din necesarul de proteine pentru organismul nostru ar trebui sa provina din surse de origine vegetala cum ar fi: cereale integrale, legume, fasole, linte, seminte, nuci si varza.
Eliminarea alimentelor daunatoare din dieta noastra este primul pas in lupta impotriva cancerului. Un al doilea pas ar fi introducerea de alimente benefice in alimentatia noastra. O dieta constituita in primul rand din alimente proaspete de origine vegetala este o dieta anti-cancer. Sa consumam alimente anti-cancer nu este un lux, din contra, este o necesitate.
Dupa accidente, cancerul constituie prima cauza de deces a copiilor. Aproape fiecare american cu varsta peste 50 de ani are cancer cu grupuri mici de celule canceroase raspandite in intregul organism care sunt in asteptarea dezvoltarii. Este necesar sa prevenim dezvoltarea si metastazarea cancerului.
Vestea buna este urmatoarea: stim cum ar trebuie sa procedam
Exista mecanisme bine cunoscute care interfereaza cu cresterea tumorii si care induc apoptoza (moartea celulelor canceroase). Biochimia cancerului este extrem de complexa si necesita parcurgerea cu succes a numeroase procedee biochimice. Fiecare dintre aceste etape poate interfera una cu cealalta. Grupuri de celule canceroase deja existente pot fi mentinute mici si inofensive.
La persoanele care au fost diagnosticate cu cancer, celulele canceroase pot fi restaurate inapoi la normal, iar cancerul va disparea pur si simplu. Chirurgia, chimioterapia si radioterapia n-ar mai fi astfel necesare. De fapt, tratamentele standard pentru cancer pot dauna sanatatii organismului, facand mai putin probabila supravietuirea.
Ceea ce se cere este o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete. Alimentele de origine vegetala contin toate substantele chimice necesare pentru a interfera cu procesul dezvoltarii cancerului aflat la orice nivel. Din pacate, doar unul din zece americani indeplineste orientarile actuale ale ghidului alimentar USDA (Dietary Guidelines for Americans) pentru consumul de fructe si legume. De fapt, un mod de a privi asupra cancerului este chiar deficitul de fructe si legume proaspete. Suplimentele alimentare sunt, de asemenea,utile in prevenirea si reversia cancerului.
Multe fructe si legume contin caroten. Studiile realizate, atat pe animale, cat si pe oameni, au demonstrat ca aceasta substanta, numita caroten, opreste dezvoltarea cancerului. Acelasi lucru este valabil si in cazul vitaminei A.
Beta caroten cu seleniu
Recomandat pentru ochi, par, piele, dantura, oase si intarirea sistemului imunitar. Un produs unic pe piata continand 5.000 UI de beta-caroten fortificat cu seleniu.
Omega 3, ulei de foca
Contine acizii grasi esentiali EPA, DHA si DPA. Recomandat pentru ateroscleroza, coxartoza, afectiuni cardiovasculare, cancer, colesterol marit, diabet, afectiuni cardiace, colesterol, artrita, Boala Crohn, bronsita, cancer mamar, imbunatatire circulatia sangelui, inflamatii pulmonare, lupus eritematos, psoriazis, reumatism , artoze, artralgii, lumbago, discopatii.
Flavonoizii vegetali, inclusiv quercetina, interfereaza cu efectele induse de excesul de estrogen in dezvoltarea cancerului de san si a cancerului de prostata. De fapt, flavonoizii vegetali vor actiona pentru a preveni dezvoltarea celulelor canceroase, chiar si atunci cand acestea sunt expuse la agenti cancerigeni puternici. In plus, flavonoizii vegetali inhiba cresterea celulelor canceroase si stimuleaza apoptoza (moartea celulelor canceroase).
Quercetin bioactiv
Quercetina cu bromelaina, flavonoid esential bioactiv. Antiinflamator, antihistaminic, antioxidant, antitumoral. Recomandat in caz de cancer, prostatita, cataracta, alergii, bronsita, astma, artrita, reumatism.
Uleiul de masline contribuie la protejarea ADN-ului impotriva daunelor oxidative.
Atat ceaiul verde, cat si ceaiul negru inhiba deteriorarea ADN-ului si poate preveni divizarea celulelor canceroase – inhiband astfel dezvoltarea cancerului.
Extract concentrat de ceai verde forte
Extract concentrat de ceai verde (95%) forte, super potent. Antioxidant foarte puternic. 1 capsula de extract concentrat de cear verde forte este egala cu 10 cani de ceai verde.
Plante cum ar fi Silimarina si Ginkgo Biloba contin, de asemenea, compusi anti-cancerigeni puternici.
Ginkgo (biloba) Gold Memory
Ginkgo biloba – arborele tineretii vesnice. Pentru memorie, circulatie cerebrala, circulatie periferica, dementa senila, efort mintal intens. Extract rafinat standardizat (fara acid ginkgolic), Ginseng siberian si acid L-glutamic.
Numeroase substante din plante sunt recunoscute ca fiind inhibitori ai cancerului, precum si reglatori ai mecanismelor de dezvoltare a cancerului.
Dupa cum puteti vedea in cele de mai sus, alimentele corecte introduse in dieta protejeaza impotriva cancerului. O dieta bogata in fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de acizi grasi omega 3 este ceea ce se cere de fapt. Putem mari biodisponibilitatea (procentul de asimilare in organism) nutrientilor din alimentele vegetale, fie prin stoarcerea sau prin mixarea fructelor si legumelor.
80% din alimentatia noastra trebuie sa contina fructe si legume proaspete.
Alimentele fara gluten cum ar fi hrisca, mei, orez brun, quinoa, amarant sunt sanatoase, dar cu moderatie. Legumele si lintea constituie surse bune de proteine vegetale. Cantitati mici de peste de calitate superioara si oua ecologice consumate ocazional pot fi introduse in acest regim alimentar.
Toate produsele vegetale sunt benefice, dar anumite vegetale sunt mult mai protective.
Acestea includ legumele crucifere cum ar fi:
- broccoli;
- conopida;
- varza de Bruxelles;
- varza creata;
- precum si urmatoarele legume: ceapa, sfecla, spanac.
Dintre fructe amintim:
- afine;
- cirese;
- mure;
- ananas;
- pepene verde;
- kiwi;
- mango;
- prune;
- pepene galben.
Multe din substantele mentionate mai sus de catre Dr. Raymond Francis ca si altele pe care nu le-a mentionat, sunt greu de obtinut zilnic doar prin alimentatie oricat ar fi ea de variata.
Organika a dezvoltat, in mod stiintific, o linie de suplimente care contin substante naturale anti-cancerigene, aducand astfel un suport valoros in lupta contra cancerului.
Mai mult, Organika a dezvoltat si o linie de suplimente menite sa repare daunele aduse celulelor si organelor de catre celulele canceroase prin stimularea celulelor stem, stimularea repararii ADN-ului, re-energizarii celulelor prin productie sporita de ATP sau prin generarea de noi mitocondrii.